Naše zdravje, počutje, fizična moč, umske sposobnosti, sposobnosti zaznav – onkraj osnovnih čutil, sposobnost fokusa, delovna učinkovitost ipd. so v veliki meri odvisne od kemijskega stanja v naših telesih!

Kemijsko stanje pa je v največji meri odvisno od naših miselnih procesov (notranje psihološke naravnanosti in emotivnega stanja) ter od hrane, ki jo uživamo.

Če se prehranjujemo z naravno hrano, vzgojeno na naraven način, je posledično kemija bazična – dobra. Logično nasprotje je posledica prehranjevanja z nezdravo hrano, vzgojeno na nenaraven način, obogateno z anorganskimi dodatki, umetnimi barvili, ojačevalci okusa, ipd. – kemija v telesu ni več podporna, ampak povzroča zakislenost, obremenjuje razstrupljevalne organe, nas ropa svežine, povečuje potrebo po spanju, zmanjšuje imunost oziroma stopnjuje bolezenske procese.

Svetujem vam, da preverite s čim se hranite. Američani imajo pregovor: You are what you eat. Si to, kar ješ. To v resnici drži. Zaužita hrana se v presnovnih procesih loči na človeku uporabno in neuporabno. Neuporabni del se izloči (blato, urin, potenje), uporabni del pa se spremeni v človeka! Tako je, uporabni del živila se spremeni v nas same, na primer: jabolko se spremeni v celoto, ki ji rečemo človek in resnično tvori človeka! Inteligenca narave oziroma človeškega telesa je neverjetna. Verjetno se ne želite spremeniti v ˝plastiko˝?!

Zato ne zanemarjajte tega dejstva. Poučite se o živilih katera uživate. Ne prehranjujte se brezbrižno. Spremenite odnos do hranjenja. Le to ni zgolj polnenje želodca, temveč veliko več. Poleg sestavin obroka, je pomemben tudi odnos do hrane. Najučinkovitejše je prehranjevanje v miru, fokusirano okušanje živil ter vzporedna hvaležnost za to, da nismo lačni.  

Cena za zdravo hrano je v osnovi večinoma nekoliko višja, vendar na dolgi rok edina prava pot! Zdrave hrane rabimo manj, ker nas v resnici dobro preskrbi z mikro in makro živili, ki jih naše telo nujno potrebuje. Če se prehranjujemo zdravo, delamo in živimo učinkoviteje – v krajšem času naredimo več in smo bolj kreativni – hitreje najdemo rešitve za vse vrste življenskih izzivov. Manjkrat zbolimo in smo boljše volje – radostni in nasmejani.

Vse, kar prodajamo na naših policah, so živila – zelo zdrava živila – skrbno izbrana superživila!  Za vse tiste, ki nimajo dovolj časa za pripravo petih zdravih obrokov na dan, idealna rešitev. Mnogo ljudi se nevede prehranjuje slabo (spotoma, na bencinskih črpalkah, brez premisleka). Ponujamo jim tablice in napitke iz naših polic.

Sklepna misel: hrano lahko ločimo na živila in polnila (polnila le napolnijo naš želodec in nič dobrega ne nudijo). Živila so naravna hrana, polnila so vse ostalo, na primer: hitra prehrana, sladkarije, pekovski izdelki, hrenovke, sladke pijače, ipd.